31 januari, 2009

Filmer värda att se

Har varit rätt mycket sjuk det sista, så jag har länsat videobutiken på gamla filmer. Vissa filmer är värda att se gång på gång, med något års mellanrum så man hinner glömma lite.  • Det stora blå - simma med delfiner
  • Chocolat - "A tricky north wind..."
  • Amelie från Montmarte - handen i säcken med linser
  • Häxorna i Eastwick - Jack Nicholson som djävul
  • O brother where art thou "My hair!"
  • Sex´n Lucia - en vacker film med erotisk twist
  • Dirty Dancing - "Nobody puts Baby in a corner"

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Klassiker allihopa. Härligt.

Tomas Agdalen sa...

Avtryck var det.

Jag surfar runt på det här gängets bloggar. Kul är de och läkare ska ni bli nästan allihopa. Doktoranden bör väl redan ha tagit grundexamen.

Filmerna!

Sex and lucia var överraskande trevlig. Spökfilm med het början. Jag har för mig att hon blev kvar där på hans ö. Var det inte också någon kriminalhistoria insprängd. Jag såg den uppenbarligen med intresse eftersom jag minns detaljer.

Dirty Dancing är filmer som fruar gillar. Orkar inte tänka mer på den. Jag har sett en bra dansfilm. Strictly the Ballroom.

Le Choklad, var den verkligen bra. Tveksam. för mycket enkla grepp som syftar till publikfrieri. Hallström har inte riktig fått till det sedan Once Around, men vilka skådisar det var i den.

Stora Blå: 80-talspekoral om den som offrar sig för det större. Vad var det för fel med att leva med kvinnan som han skulle få barn med? Dyka med delfiner. Larvigt.

O Brother, Ahera Art Thou? Sådana filmer görs bara ibland. Vilken historia. Sannolikt brödernas bästa film. Och vad säga om soundtrecket. Obeskrivligt! Magiskt!

Amélie skulle kunna vara en pekoral, men de lyckades förmedla en värme som jag fortfarande bär med mig. Ett mästerverks skulle jag vilja påstå. Ibland får de till mysfilmer de där fransmännen.

Dr Wannabee sa...

Dok: :)

Tomas: Kul med en ny läsare, du sticker ut bland alla medicinnördar :)