28 januari, 2009

Magsjuka och undervisning

Efter en nära döden upplevelse återigen, så är jag back to business. Blev antagligen smittad av en toalett på skolan, det stod plötsligt ett stort plakat på "infekterad". Men det var efter att jag använt den.

Skall inte plåga er med beskrivningar av hur magsjuka känns, de flesta vet ändå. Men jag kan säga att denna varianten var värre än den förra.

Efter att ha blivit sjuk i måndags så stannade jag hemma igår. Idag var jag frisk nog att ta mig till skolan, såklart med handspriten i väskan. Vill inte riskera att smitta vidare. Vi är duktiga på smittkontroll i vår familj det är max 2 av 4 som blir sjuka, resten klarar sig tack vare ett ihärdigt spritande och städande.

Rekommenderar den som vill slippa magsjuka att köpa handdecinfektion och ytdecinfektion, det finns på apoteket. Vi har en i badrummet och en i köket. Barnen är superduktiga, alltid innan de tar mat och efter varje toabesök.(Detta är enbart när någon har magsjuka, vi spritar inte händerna jämt)

Höll undervisning idag, jag hade inte hunnit förbereda mig så mkt pga av att jag varit sjuk, men kanske just därför så stressade jag inte upp mig den här gången.
Det jag kan, det kan jag. Det jag inte kan, kan jag slå upp i böckerna.

Nu måste jag ta igen den föreläsning jag missade igår. Lysosomala sjukdomar.

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Såvitt jag hört påverkar inte handsprit magsjukevirus (typ calici) alls, endast tvål och vatten hjälper. Eller?

Dr Wannabee sa...

Enligt vårdhygien på mitt sjukhus.
Tvål och vatten + torka torrt.
Flödigt med handsprit som gnids över hela händerna och underarmarna tills det torkat.

Det är riktigt att calici är extra motståndskraftigt(även mot sprit), men jag har hittills aldrig blivit smittad på jobbet(där jag har tillgång till handsprit)
Utan alltid i andra sammanhang.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.