09 november, 2008

Nostalgi för en 70-talist

Jag är lite äldre än de flesta i min kurs, detta är ett nostalgiinlägg, med en massa prylar från när jag var liten. Får se om du som läser känner igen dig.

Moviebox, vi hade ingen video hemma(likt de flesta andra) Så vi lämnade pant(500kr) och släpade hem denna väska samt de hyrda filmerna.

Kasettband, vi skapade fina blandband, partyband, och lugna låtar, Vi spelade även in "Tracks" från radion, och var arga när radiopratarna snackade sönder början och slutet på låtarna.
Festis, så himla god i trekantig förpackning, jag minns att jag hellre drack festis än köpte godis för veckopengen
Femman, min veckopeng.

DonkeyKong, om och om igen.

2 Kanaler på TV, Tecknat var 15minuter på Lördagar + Linus på linjen under Anslagstavlan.

6 kommentarer:

Fredrik sa...

Åh så nostalgisk jag blir. Älskade Moviebox. Och den trekantiga festisen man drack i skid- eller pulkbacken en solig vinterdag.

Men framför allt, kasettbandet. Så jag älskar dessa mixtapes. En för mig livslång kärlek som aldrig ebbar ut. Antar du, liksom jag, talar det sköna "blandbandsspråket".

Fredrik sa...

Glömde några saker. Hade själv "10-lappen" i veckopeng och spelade Donkey Kong till fingrarna värkte.

Och Linus på Linjen under Anslagstavlan var en höjdpunkt.

Dr Wannabee sa...

Ahhaa, jag har en 70-talistbundsförvant. ;)

Fredrik sa...

Absolut, fast jag är född på det efterföljande årtiondet kantat av hockeyfrillor och axelvaddar. Dock bara några få månader efter 70-talets slut. ;)

Dr. Jollan sa...

hihi, SÅ gammal är du väl inte, för då är jag också gammal :)

kassettband och donkey kong känner jag igen, och jag kommer ihåg att jag var så sur när de tog bort tetraeder-festisen :)

dock känner jag inte igen femma-sedeln eller moviebox, hihi :P

Marie sa...

Ojojoj, känner igen alltihop - min familj var också en av de sista att skaffa VHS så en såndäringa hyrde vi allt. Undrar förresten var mitt lilla pac-man ligger och skräpar :)