28 november, 2008

Mitt inne i tentaträsket

"Det går aaaldrig..." Som min kursare brukar säga. Men det är bara att köra på fram till måndag och hoppas på att tillräckligt mycket fastnar. Har hunnit göra 2-3 gamla tentor idag. Varje ny fråga är mer eller mindre ett stort frågetecken.

Och nu blir det pausmusik

6 kommentarer:

Fredrik sa...

Varför lider jag av samma mentalitet? Något som är typiskt just för anatomi?

Who knows men det brukar ju gå ändå. Vi kör på. Lycka till med tentan!

Dr Wannabee sa...

Den mentaliteten är numera upptryckt på T-shirts. Funderar på att köpa en själv.
Jo det brukar alltid gå med tentorna, jag har inte kört en tenta på 2 års utbidlning. Men det är ett sånt slit innan man är framme.

Marie sa...

Anatomin var en nightmare, men det går, jag lovar.

Don´t hesitate to ask om det är nåt du tror jag kan hjälpa till med. (Har glömt 97% av anatomin, men jag brukar komma ihåg var jag ska leta svar.)

Dr Wannabee sa...

Tack Mårr. Snällt av dig. Jag har gett upp för kvällen, imorgon kl 9 är det dags. Slog just upp AdamKiewitcz artär på wikipedia, för den står inte i varesig Netter, Moore eller Feneiz.

Marie sa...

Jamen gudars vad lustigt, det var inte så längesen vi hade en patient som hade nåt vaj med just den enligt tidigare journalanteckningar - och samtliga doktorer tittade på varandra och såg ut som frågetecken.

Det jag minns mest från den tentan är att man skulle beskriva coarctatio (och varianter på kollateralkretsar) och att underbenets artärer och muskelloger tydligen var superviktiga. (Det är de säkert igen på ortopeden, just nu har de fullständigt fallit i glömska.)

Stort lycka till, det kommer att gå som en dans, du var säkert färdigpluggad redan till muntan ju. Heja!

Dr Wannabee sa...

Jag kommer aldrig glömma adamkiewitcz :) Och du kommer säkert aldrig glömma coarctatio.