31 december, 2009

Islamism

Jag har läst och sett en hel del intressanta artiklar/klipp om islamism den senaste tiden.

Islamism
, förstått som politisk islam/Wikipedia

"Sverigedemokraterna har hittills gynnats av att de fått framstå som det enda parti som ser problemen i det mångkulturella samhället. Om vi vill bryta Sverigedemokraternas framgångar och förhindra att partiet kommer in i riksdagen måste vi själva vara beredda att ingående diskutera de problem som finns och föreslå lösningar. Men vi måste även oupphörligt lyfta fram fördelarna och styrkan med det mångkulturella samhället, skriver Nalin Pekgul, svensk, socialdemokrat, s-kvinna, muslim, sjuksköterska och kurd." Från Newsmill

Nalin Pekgul i DN "Vi måste våga ifrågasätta den religiösa extremismen."

Se klippet som handlar om att muslimska kvinnor skall få ha vilka kläder de vill i Sverige
(eller inte?)

Om rätten för muslimska ungdomar att dansa /newsmill, Kadaffi Hussein i Rinkeby.

2 kommentarer:

Browny sa...

Så vad är din egen personliga åsikt om just detta inlägg?

Blir bara nyfiken. Inte ofta jag läser om andra läkarstudenter som bloggar om annat än det medicinska.

Dr Wannabee sa...

Min åsikt är att religionen skall vara separat från staten.

Att man skall få tro som man vill men inte trycka sin tro på andra.

Mina barn lär sig av mig, deras världsbild färgas av min. Så är det i de flesta familjer. Men barnen blir vuxna så småningom, och bildar sina egna slutsatser. De går i skola med religionskunskap, där de lär om olika religioner, och förhoppningsvis får de perspektiv på världen.

Jag anser att barn på dagis och i skolan har rätt till religionsundervisning, och inte som i vissa privatskolor endast få undervisning i kristendomslära/Islam. Då blir det den enda bilden de får. Perspektivet försvinner, och det finns en risk att Vi/Dom - tänkandet tar över.

Jag håller med Nalin Pekgul. Vi måste våga ifrågasätta den religiösa extremismen. Oavsett vilken religion det handlar om.