04 november, 2009

Sjuk igen

Denna höst verkar gå i sjukdomens tecken.
Jag är på nytt slagen till sängs av influensa. Vet ej om det är svinfeber eller vanlig flunsa, men sjuk är jag. Ont i bröstet, torrhosta, feber och ont i rygg + huvud. Igår var jag helt snurrig, och bara sov hela dagen.

Som tur är missar jag inte alltför mycket av hudkursen eftersom det var mindre föreläsningar den här veckan. Det är meningen att vi skall plugga på överbliven tid, men det går inte in mycket i mitt huvud just nu. Vakna stunder läser jag serien om Claire som reser i tiden till 1700-talets Skottland. Första boken heter "Främlingen" av Diana Gabaldon.
Vädret är så grått o trist så man kan bli deppig av mindre. Vi lyser upp mörkret med mängder av stearinljus, och vår fejkbrasa(DVD-film). Jag längtar lite till julen, och myser över de julklappar jag redan hittat till barnen. Ibland när ingen är hemma sätter jag på jullåtarna på spotify.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Är glad att jag hittade din blogg, jätteroligt att läsa nu när jag själv läser första terminen i GBG. Undrar om du har några tips på studieteknik? Det känns lite tungt och överväldigande just nu eftersom jag inte läst på universitetet tidigare. Tycker att jag läser dygnet runt men första tentan gick ändå inte bra :( Vänliga hälsningar!

Dr Wannabee sa...

Första tentan på LP är tuff. Ibland blir mer än hälften underkända. Vilket ofta är tufft då man kanske kom in med maxbetyg och är van att allt går bra.

Men det är ett annat sätt att plugga, Varje preklinkurs består av så mkt material att det inte är möjligt att läsa in allt på den tiden man har.(Eller ens om man är i skolan från 09-21)
Du har säkert hört det förut, men det gäller att sålla. Det finns olika sätt, ett är målbeskrivningen för kursen. Ett annat är föreläsningsanteckningar, eller gamla tentafrågor. Har jag gott om tid använder jag mig av alla 3.

Om kursledningen gjort en bra målbeskrivning är den guld värd.
Är man i stor tidsbrist så gäller det tentafrågor.
Plugga inte in någon annans svar, utan använd frågorna som instuderingsfrågor, och slå upp i dina anteckningar o böcker för att förstå frågan. Man kan även komplettera med egna frågor. Jag brukar under en föreläsning göra tentavarningstrianglar på det som föreläsaren trycker på extra, det som verkar viktigt. Det pluggar man sedan extra på.

Vad du än gör hoppa inte av för att första terminen är tuff, det blir bättre och mycket lättare.

Anonym sa...

Tack för svaret, är envis som synden så ge upp gör jag aldrig. Men det känns skönt att höra att man får lov att tycka att det är lite kämpigt.