07 juni, 2010

Forska? Jag?


Har satt igång med det obligatoriska projektarbetet. Jag gör det i förväg för att jag har förbrukat mina CSN-terminer och kan då jobba under termin 10 när det egentligen skall göras.

Nu när jag sitter och läser artiklar samt söker efter fler på pubmed, insåg jag: Det jag pysslar med just nu är faktiskt rätt likt att forska - man skulle tom kunna sträcka sig till att jag är någon slags forskarwannabe, utan att egentligen ha det som mål. Men det funkar rätt bra.

Våra handledare är superentusiastiska, pratar redan om att presentera resultatet i stora sammanhang. "Hold your horses" tänker jag, vi har inte ens fått till en introduktion än.

Christer i P3 skvalar i bakgrunden. Det regnar, vad skall man annars hitta på än att hänga på pubmed?

7 kommentarer:

Fredrik sa...

Forskning - ja!

Men jag är lite bias i sammanhanget.

Anonym sa...

Vad ska du skriva om?

/uskan

Dr Wannabee sa...

Jag ska forska på en stor patientdatabas. hoppas få ut mycket nyttig info.

Anonym sa...

Jag ligger precis i startgroparna, men tycker det verkar vara en väldigt läskig process. Jag vill också göra exjobbet i förväg, men det känns stort och omständligt...

Dr Wannabee sa...

Det är stort och omständligt. Vi har verkligen suttit många timmar nu för att lära oss igen hur man hittar det man vill i databaserna. Men efter ett tag släpper det, man får in lite rutin.

Fördelen för oss är att vi har lång tid på oss. Ingen stress.

Anonym sa...

Jag har rotat fram instruktionerna till endnote web, sisådär 45 sidor bara. Hur gjorde du för att hitta/begränsa ditt ämne?

Dr Wannabee sa...

Jag bara bestämde mig, det här tar jag.

Hade även med en liten grej till, om det första skulle bli tråkigt.